måndag, december 17, 2007

Nostalgitripp

Men innan den så skall jag visa tillbehören för de små skyltarna som flera undrat över.
Små, i detta fallet färdiga skyltar - från Panduro, angrips med härdade bokstavsstansar och en hammare. Resultatet kan då bli som igår :-)

Nostalgin består i att jag hämtat mitt gamla dockhus ur mammas källare för att göra i ordning det och ge det till Nova i julklapp. Det är ett "Micki", tillverkat i Gemla (som jag inte alls vet var det ligger).
Det var arvegods redan när jag fick det i början på 70-talet och det har väl inte blivit snyggare av min användning.
Då tyckte jag att det var okej, men ville hellre ha ett Lundbyhus i plast som de flesta andra av mina kompisar... fast då hade det nog inte funnits något att lämna vidare nu :-)

Vi får väl se vad Nova tycker. Själv är jag i valet och kvalet hur mycket jag skall fixa med det. Helst vill jag fräscha upp målningen och tapetsera om. Men det kanske är synd?

Tapeten här i "badrummet" kan vara original, eftersom den verkar så storleksanpassad, men å andra sidan passar den inte i vare sig badrum eller kök, vilket väl är de rum som kan ha ett dylikt golv, så den kanske inte heller varit med från början.

Hallen är i alla fall nästan garanterat omtapetserad - jag tror mamma och pappa fixade till dockhuset innan jag fick det - och det här är nog en snutt från en tapet som vi inte längre hade på väggen när jag var liten, men någonstans har den väl setat.


Den här hade jag i alla fall i mitt sovrum i många år. Små blå blommor. Jättesöt var den, men sliten.

Denna tapet, som här monterats med 90 graders vänsterlutning, satt i en liten förhall till ett par sovrum på vår övervåning.
Den kanske sitter där fortfarande om inte nya ägarna till mammas och pappas hus bytt ut den förstås.

Den här däremot, is no more, de bytte ut den själva efter 20 år redan - eller så :-)
Drygt 20 år med den som fondvägg i mammas och pappas sovrum. Brun, grön och guld var den. För säkerhets skull tapetserade de garderobsdörrarna och ett par andra skåpdörrar med den också.
Så man inte kunde undvika att se den, var än i rummet man var. Men i början var de nog stolta över sin fina tapet.

Det var all nostalgi för idag. Imorgon kanske jag skall fota de sorgliga dockhusmöbelresterna :-)


Det här är i alla fall dagens söta julklapp som gör ett Stina Dabrowski-hopp.

7 kommentarer:

  1. Finfint dockskåp! Vi har oxå renoverat ett gammalt, men det var i sämre skick än ditt så det behövdes... Dottern har det i sitt rum nu. :)

    Söt tomte!

    SvaraRadera
  2. Vilket fint dockskåp! Det verkar vara en trend redan då att ha fondvägg?
    Vilken söt liten tomtenisse, kram

    SvaraRadera
  3. Hej! Söt lite Nisse!!! Strumporna skulle Mindi haft;) Jag ahr ett Lundby hus i källaren 1976 orinal typ Kram

    SvaraRadera
  4. Har liksom du sparat mitt ärvda dockhus. Nu huserar det hos mormor och morfar för att inte minioren inte ska sabba det!

    SvaraRadera
  5. Fint dockhus. Jag plockade fram mitt gamla till killarna som den fördomslöse mor jag är *s* De använde det som garage...

    Kram

    SvaraRadera
  6. Oj så härligt att ditt gamla dockskåp finns kvar och att Nova får börja leka med det. Ser att du även fått en massa mysiga julklappar också. Men snart är det roliga tyvärr slut..

    Ha en skön helg!
    Kram Marica

    SvaraRadera
  7. Vilket fint gammalt dockskåp! Jag lekte med mitt mammas gamla dockskåp när jag var liten... tills brorsan och hans kompis låtsades att dockskåpet var en helikopter och det gick sönder! :-(

    kram
    Linda

    SvaraRadera