torsdag, juli 10, 2008

Utflyktsdag

Eftersom våra grannar och dagiskompisar kommit till Fårö, vädret höll sig på mattan och vi inte hade något annat inplanerat, så kändes det som läge för en rundtur på ön. (På så sätt fick ju Renate se lite sevärdheter också.)
Vi började i hamnen och spanade in lite båtar.

Lilla gänget

Den här bilden...


...skulle varit typ en sådan här. Men jag vinklade upp
kameran så
högt att blåelden försvann ur bild =)


Vackert flytetyg

Trötta gänget

Sedan for vi och tittade på raukar vid Digerhuvud, gjorde ett kort nedslag vid Helgumannens fiskeläge - som är mycket vackert, men vi gillar ju "vårt" ännu bättre - fast det såg vi ju kvällen innan.
Därefter for vi förbi en massa sevärdheter - för man kan ju inte hinna allt på en dag - och strandade i Ekeviken där alla, utom mormor, till slut badade och lyckades doppa sig ordentligt. En medbadare med termometer mätte upp gradantalet till 18. Badbart men inte njutbart.

Nova uppstigen ur havet

Ungarna badade flera gånger och grävde i sanden med benägen hjälp av Novas pappa. Till slut fick vi uppmärksamma honom på att barnen slutat gräva...

Själv softade jag då...

På väg från stranden stannade vi till på "Fårö marknad" som är ganska trygg tillställning. Det mesta är sig likt sedan förra året.
Och året innan.
Men det är skoj att kika lite på vackert (och en del fult) hantverk.
Därefter hastade vi hem för att tvaga oss något innan det var dags för grillkväll på Lauters som ligger på bekvämt gångavstånd.

Alla glada med fulla tallrikar med gottis från buffén.


Barnen lekte glatt i omgivningen när de ätit färdigt.
Träffade nya kompisar och "några dumma killar" också.

Den coola baren.

På hemväg

Det blev en lång och intensiv dag med fantastiskt väder och trevligt sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar