söndag, augusti 01, 2021

Tredje veckans trauma - 2021

 

I början av veckan väntar vi på glassbilen. 

På tisdagen blir det en utflykt till djurparken Nova praktiserat på hösten innan.

Här ser vi emuerna Emil och Emelie. Emil är lite opålitlig på emu-vis, men vi har ett par av hans fina  fjädrar hemma så han förtjänar väl någon sorts respekt.

Här vilar lamorna lite, det är väldigt tydligt att de alla skyddar nästa generation.

Kamelen Salima är rar men ser kanske inte superintelligent ut =)

Getterna är väldigt keliga.

Efter djurparksbesöket rullar vi ned till Visby och lyckas hitta boken "Kyrkjakten" på turistinformationen i hamnen. Den innehåller information, kuriosa och tips om kul grejer i närheten för 37 av Gotlands kyrkor.
Efter att ha tillskansat oss boken traskar vi uppåt och tänker besöka Domkyrkan, men den stänger redan klockan 16, så det blev en nit. Vi får återkomma.

Kommande dagar myser vi med katten, slappar och bara tar det lugnt.

Som sagt, vi myser med katten och tar det lugnt. På fredagen åker Nova och jag ned till Visby medan Håkan gräver en grop till kissen på vår egen "pet cemetery".

Efter några timmar kommer vi hem med kissen och begraver honom samt lägger några stenar ovanpå då det är omöjligt att gräva särskilt djupt här. Vi ska alltid minnas dig, älskade lilla pucko! 💗💗💗

På kvällen tar vi oss till Lauter för ett nytt musikquiz, men det är blåsigt och ganska lite folk, så alla stuvar in sig i ladan och det blir lite underhållning istället för quiz. 

Det passar vår sinnestämning ganska bra. Inte nog med att katten är avlivad, Håkan skall åka med nattbåten till fastlandet också =)


Efter en inköpstur under lördagen kommer vi ifatt ett mopedgäng på vägen hem. Lite avundsjuk blir man ju =)
Det ser ju så roligt ut att bränna runt på Gotland med sitt mopedgäng. Mitt moppegäng är ju bara tre.
Vi har också ganska kul, men det finns potential till mer oväntat skoj om man är fler =)

Söndag verkar vara någon sorts allmän städdag och när jag putsar runt spisen hittar jag Håkans superduperdigitala termometer och den ska enligt tydliga instruktioner tydligen med hem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar