fredag, juni 19, 2009

Midsommarafton - i omväxlande väder

Morgonen inleddes med fantastiskt väder och efter frukosten begav vi oss till den gemensamma stångblomningen (då lövningen skett kvällen innan, i spöregn) och i år, till skillnad från förra året, fanns det mängder med blommor.

Stångblomning

Några av tjejerna har plockat lite mera blommor.

- Mamma, titta vilken fin!

Sedan gick vi hem och packade picknickkorgarna med tillbehören, sill, snaps, och sådant, för lunchen på grannens altan.

Silletiketter

Sillbordet sett genom/mellan Hasses hemkryddade snapsar. Själva har vi varit lite kryddningslata sista året och hade bara med oss tråkiga färdigkryddningar från systemet.

Min tallrik, garanterat fri från sill. Men det var godast så =)

Skål då!

Sjöng gjorde vi också, med varierande resultat.

Färska jordgubbar.

Till slut var det dags att bryta upp och bege sig till hagen för dans och lekar. DÅ kom ju givetvis regnet. Det växlade sedan mellan skyfall och strålande sol med väldigt korta mellanrum. Typiskt svenskt midsommarväder alltså =)

En för året ny musikalisk konstellation för ackompanjemang till sångerna. Gitarr och tvärflöjt. Man tager vad man haver ungefär. Roligare än bandspelare =)

Tur att jag hade stövlarna med mig.

Vild dans kring stången.

- Men jag tänker INTE dansa.

Tillfälligt solgenombrott.

Målfoto i dramatisk målgång i lekarna. Någon sorts skidhasning.

Efter lekarna gick vi hem till oss och tände grillarna och ställde ut långbord på gården för vädret hade blivit strålande igen och var så ett par timmar. När köttet nästan var klart så började det regna igen och efter en stunds velande flyttade vi in långbordet i garaget (det var rätt beslut) och
man kan tydligen utan problem sitta 25 pers därinne.
Barnen satt ute under tak.
Efter maten drog barnen igång karaokesången.

Noschan hänger med.

När barnen kroknat gick några vuxna på mikrofonerna och sedan var det ganska bra påställ tills vi på efternatten inte lyckades hitta min kamera som Håkan lagt på "ett säkert ställe".
Vi tände alla lampor och alla kvarvarande gäster hjälpte till att leta. Trots detta lyckades vi inte hitta den, och partystämningen dog också =)
Vi dansade en liten sväng till bara sedan gick de sista gästerna hem, men klockan var ganska mycket så det kanske var dags...

Kameran återfanns morgonen efter på första försöket...

Tack alla för en fantastisk midsommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar