tisdag, juni 17, 2008

Nytt koncept i hemmabaren

Först kan man ju konstatera att jag absolut hunnit få andra vanor än bloggning på min fritid när vi varit utan fungerande modem. Det kanske är sunt... men lite tråkigt =)

Jag vill i alla fall helt kort berätta om en revolutionerande premiär vi hade hemma i lördags.
"Småbilds-tv".
Nästa alla barer med självaktning gör ju om sig till sportbarer under stora mästerskap. Naturligtvis kan inte vi vara sämre - så i lördags visade vi Sverige-Spanien på exklusiv småbilds-tv.
En av finesserna med småbilds-tv är att man måste befinna sig väldigt nära själva bildrutan och det blir på så sätt en tight stämning även om man bara är ett mindre antal åskådare. (3st)
En annan mycket viktig aspekt är kostnadsbilden - en småbilds-tv är mycket billigare än en storbilds-tv och i detta fallet kunde vi dessutom använda en småbilds-tv vi redan hade - mycket kostnadseffektivt.

Under matchen (som vi missade början på då någon råkat sätta den nya, bättre, antennförstärkaren i ett elluttag som saknade strömtillförsel - vilket ledde till onödig frustration och försening innan felet lokaliserats) serverades en klassisk mexikansk barmeny med tacos, nachos och tillbehör efter eget val.
Alla över sex år kunde också välja öl, vin, cider eller en drink från baren.

Arrangemanget som helhet blev en succé och kommer säkerligen att upprepas. Rent ekonomiskt var det kanske ingen guldgruva då alla gästerna (3st) - smet från notan.
Det kan ju i och för sig bero på att det inte fanns någon personal på plats som tog betalt. Så där sparades det ju in en lönekostnad...

3 kommentarer:

  1. Nämen?!?! Har helt missat att du gjort grandiost återträde i den uppkopplade delen av världen. Då får man ligga hit rutten igen då. =)

    Ser att livet rullat på ändå, trevligt.

    Vi gjorde en motsatt satsning till er småbildstv. Jag och en kollega drog igång en fotbollskväll på jobbet med storbild (projektor) på väggen, jäkligt bra tänkt i alla fall. Många svordomar yttrades var 5:e minut när sändningen skulle buffras av en för seg dator. *%¤%¤"%¤* Men det gick ju som det gick i alla fall så...

    Kram

    SvaraRadera
  2. Vart tar ni vägen unde nästan en månad? Gotland, Mantorp vart mer???
    Om vi inte ses innan har en jätteskön semester!

    SvaraRadera
  3. Lovar att vid nästa bartillfälle översända två st MYCKET kompetenta bar-arbetare som kompensation för det uteblivna arbetstillfäller. Vi tarvar dock ingen ersättning annat än i flytande form, fast föda föredrages//DnD

    SvaraRadera