onsdag, februari 10, 2010

Estlandresan

Eftersom bloggen varit i coma sedan Estlandsresan kan det ju passa att nystarta med lite foton därifrån. Vi var väl ca 30 svenskar som fick vara hangarounds under helgen.


Jag bodde på toa nummer 316


Inne på toan gick badrummet i grönt och vitt (måste förevigas) och golvvärmen var den varmaste jag någonsin känt. Man kunde inte stå barfota på golvet.

På lördagen var det klassisk skidåkning på programmet. Damerna körde 10 km och Charlotte Kalla blev fyra, vilket var hennes bästa placering ever i klassisk stil.
På herrsidan blev Anders Södergren tolva och dagen var trevlig men inte euforisk. Vädret var lite tjurigt också. Vi avslutade besöket på skidstadion med att besöka den svenska vallalastbilen och få lära oss lite mer om vallning. (Själva lastbilen är en happening bara den om man gillar sånt)
På kvällen hann jag gå en promenad innan middagen. Tartu, som är Estlands näst största stad var sådan att man skulle vilja kolla mer. Men det var svinkallt och ont om tid så...

Utsikt över floden Emajõgis och lite snö och lysen, typ...


Och apropå svin så kom jag fredligt gående från en park och plötsligt hade jag en grisrumpa strax över ansiktshöjd...
Jag tror att det lokala slakteriet låg/har legat där. På monumentets fot fanns en upplyst styckningsförklaring.

Middagen var sedan helt okej även om det inte var den maten de sa på engelska innan den serverades, så de som valt vin efter köttet blev ju lite förvirrade.
För mig som inte dricker vin var det inget problem =)

På söndagen var vi trötta, vissa mer än andra. Men vädret och stämningen var fantastiskt.


Svenskarna var också fantastiska, både damer och herrar, i kvalet i sprinttävlingen.
Lysande resultat: damer, 1) Hanna Falk, 4) Ida Ingemarsdotter, 8) Magdalena Pajala, 10) Anna Olsson + Lina Andersson på 17:e plats.
På herrsidan hade vi tre 10 i topp: 1) Emil Jönsson, 6) Björn Lind, 10) Teodor Peterson…Och 14) Jesper Modin, 18) Mats Larsson och 22) Robin Bryntesson.
Ruskigt roligt!
Men som deras tränare berättat för oss på morgonen så är Sveriges åkare världsbäst i kval, men har lite svårare att hålla hela dagen. Men de jobbar såklart på det =)
Vi i hejaklacken var otroligt taggade hela dagen och åkarna var sååå duktiga. De börjar hålla hela dagen. De kör ju kval, kvart, semi och final om det går bra och till slut hade vi två damer och två herrar i final.
Här nedan ser ni spurtdullen med Emil Jönsson, Hattestad och Kriukov.
Kriukov åker mellan spåren och försöker tränga sig emellan Emil och Hattestad fast det inte finns plats.
Hattestad skjuter fram foten långt innan målet (det är foten som räknas på målfoto, inte skidspetsen) och det hela slutar med en vurpa.



Kolla in skärmen med bild från en annan vinkel.

Spektakulärt, men Emil vann ju trots allt. Precis som Hanna Falk vunnit damfinalen.
Vi var helt exalterade och skrek oss hesa.

Här är Hanna på pallen.
Ständigt glad tjej, från våra spårrapportörer kan vi meddela att hon ler stort även i uppförsbackar som får alla andra tävlande att grina illa. Hon verkar genuint lycklig över varenda sekund som hon får åka skidor.

Sedan slänger hon upp buketten till oss och jag fotar den på väg genom luften...
Det syns väl att det är en blombukett?

Emil på pallen. Han kastade sedan också upp sin bukett till oss.

Efter allt bukettkastande blev det några ensamma blommor kvar på läktaren bland andra sopor.

Vi flög sedan hem med samma plan som åkarna. Det var en häftig upplevelse även om alla, både aktiva och supporters, var ganska slutkörda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar