söndag, juli 18, 2021

Äntligen semester - vecka 1 - 2021

Till slut var vi plats i fårstallet och förfärades av hur mycket katten tunnat ur på den veckan vi inte setts.

Men, vi hade hade med oss nytt foder med lite högre energiinnehåll, då vi bestämt att byta ut "snälltmotnjurarnafodret" mot något som håller hullet uppe bättre. Annars dör han i alla fall av andra krämpor innan njurarna ger upp. Frågan är dock om vi inte borde gjort det tidigare? Men det är ju inte länge sedan vi var hos veterinären och de inte riktigt hittade nåt fel fast han frustat blod.
Nu har ju hissen gått snabbt nedåt i alla fall. Märks ju extra tydligt när man inte setts på ett tag.

Mysstund med borsten.


Vi har hängt med kompisar och gjort raukutflykt.

Katten har varit håglös och olik sig. Han som brukar ÄLSKA att vara på Fårö ligger mest inne. Här orkade han i alla fall försöka stjäla de sista ostbågarna. Man ser dock att han är kantig och smal.

Här äts det fish&chips på Sudersand. Tur att vi har kompisar som släpar med oss till stranden, annars är det inte säkert att det blir av =)

Något av veckans alla kvällsbad. Ofta välbehövligt att svalka sig innan läggdags. Men en del är mer förtjusta i vatten än andra...
 
Katten myser i solen. Jag fotar för att ha som minne ifall klockan snart klämtar...

Det var dåligt tryck i pumpen vilket krävde lite gullande. Det visar sig vara hål i ett av rören en bra bit ned. Lite oklart vad vi ska göra åt det. Köpte en pump på Jula så länge.
Man slipper handpumpandet, men den för ett himla liv och jag tror att vattenåtgången ökade direkt när det blev "lätt" att få upp vatten.

Jag och junioren drog på mopedutflykt. Här på färjan. Jag har både bopålandetutanriktigdusch-, pandemi- och hjälm-frisyr samtidigt. 


Vi hamnade på ett av favorithaken - Prima gård. Fantastiskt fikabröd och mysig miljö.

Mot slutet av veckan fiskade vi upp en av Novas kompisar som var på Gotland och jobbade med turridningar på en av hennes lediga dagar. Vi åt lyxcrepes på Kuten och ingen ville riktigt vara med på bild, så jag tog bort deras huvuden. "Off with their heads!"
Crepsen är dock kvar, då skärpan låg på deras sida av bordet =)

Dagen efter blev det lunch på ett annat favvoställe: Lergrav Fisk o Café. I kön in i butiken såg vi ett svalbo under lampan.

Här blev det lite pixelfest, men mamman eller pappan har varit och matat ungarna i alla fall.

Vi fick också mat. Det ser ju så gott ut! Men jag tog en våffla, det där går ju inte att äta =)

När jag ätit klart och de andra går lös på sin extrarätt fotar jag lite i båthuset vi sitter i.

Tänk om det här distansköandet kunde hålla i sig även efter pandemin? Så jäkla skönt och effektivt.

På lördagen blev det auktion vid Rute Folkets Hus. Man gör inte alltid fynd, men ett par lampor blev det till slut. Tydligen ingen bild på dem, dock ...


Under promenad till några närliggande loppisar fotade jag en galen kajplök =)

Vi avslutar veckan med att konstatera att katten fortfarande lever, men är fortsatt tunn. Men här gör han oss sällskap utomhus och är lite social. 💖




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar